ASHA kongress 2018

Bostona, viena no vecākajām ASV pilsētām, kuru 1630.gadā dibināja ieceļotāji no Anglijas, šogad aicināja pie sevis logopēdijas un audioloģijas speciālistus no visas pasaules. Amerikas Runas un dzirdes asociācija (American Speech and Hearing Association, ASHA) ar 198 000 biedru ir lielākā profesionālā un zinātniskā logopēdu, audiologu, runas, valodas un dzirdes zinātnieku un studentu apvienība pasaulē.

2018.gada ASHA kongresa tēma bija “Revolucionāra mācīšanās, evolucionāra prakse”. Kā atzina asociācijas prezidente Elise Davis-McFarland, šajā gadā tika sasniegts vislielākais reģistrāciju skaits kongresa pastāvēšanas vēsturē – 18 000 dalībnieku.  Kongresa programmu veidoja 23 komitejas, kuras pārstāvēja dažādu logopēdijas un audioloģijas jomas profesionāļi un zinātnieki. Kongresa programma ir pieejama šeit. Kongresa prezentācijas un citi materiāli ir pieejami šeit.

PSDF vadošā pētniece Baiba Trinīte kongresā piedalījās ar referātu “Skaņu pastiprinošo sistēmu ietekme uz vienzilbes nevārdu uztveri skolēniem”, kurā tika atspoguļoti projekta pirmā posma rezultāti (Projekts “Atbalsts pēcdoktorantūras pētniecības īstenošanai”, vienošanās nr. 1.1.1.2/16/I/001). Referāts izpelnījās klausītāju interesi, jo ASV daudzas skolas izmanto skaņu pastiprinošās sistēmas klašu telpu akustikas uzlabošanai.

Kongresa gaitā tika rīkota ASHA pieņemšana visu asociāciju prezidentiem. Bija liels gods pārstāvēt Latvijas Logopēdu asocāciju un būt kopā ar 20 citiem lielāku un mazāku asociāciju vadītājiem. Ceturtā kursa logopēdijas programmas studentiem profesores  Brook Hallowell vārds nav svešs, jo Iegūtu valodas traucējumu kursā tika izmantota viņas sarakstītā mācību grāmata. Profesore Hallovela interesējās par studentu panākumiem šī kursa apguvē, nodeva visiem siltus sveicienus un solīja atbraukt uz Liepājas Universitāti, lai klātienē satiktos ar studentiem un docētājiem.

Starptautisko asociāciju prezidentu pieņemšana.

Kongresa izstāde

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *