Pieteikšanās pētījumam

Liepājas Universitātes (LiepU) Runas un balss izpētes laboratorijas pētnieku grupa asociētās profesores Baibas Trinītes vadībā aicina interesentus piedalīties pētījumā “Afektīvas un traucētas balss stimulu apstrāde kustību uzdevumu laikā: EEG pētījums (lzp-2021/1-0159).

Pētījumu veido divas daļas un interesenti ir aicināti izvēlēties, kurai no tām ir vēlme pieteikties. Pirmajā daļā ir paredzēta balss paraugu klausīšanās un vērtēšana. Dalībniekam būs jāklausās dažādi balss paraugi un jāveic to vērtējums noteiktā skalā. Pirms pētījuma veikšanas tiks veikta dzirdes audiometrija, t.i., bezmaksas iespēja noskaidrot savu dzirdes funkcijas stāvokli. Pētījuma laiks: 2022. gada aprīļa beigas – maijs. Procedūras ilgums apm. viena stunda.

Otrajā daļā ir paredzēta balss instrukciju klausīšanās un to izpilde. Dalībniekiem vajadzēs klausīties instrukcijas un veikt tām atbilstošas darbības planšetdatora ekrānā. Paralēli tiks veikti  elektroencefalogrāfijas (EEG) mērījumi. Lai piedalītos šajā pētījuma daļā, dalībniekam laboratorija būs jāapmeklē divas reizes – pirmajā reizē dzirdes audiometrija, otrajā reizē – EEG mērījums. Pētījuma laiks: sākot no 2022. gada septembra. Procedūras ilgums apm. 2 stundas.

Abas pētījuma daļas tiek īstenotas LiepU Runas un balss izpētes laboratorijā, Liepājas Reģionālā slimnīcā, Slimnīcas iela 25, Liepāja        (no centra kursē 6.autobuss).

Atlases nosacījumi: (1) vecums no 18 gadiem; (2) valoda: latviešu valoda (dzimtā) vai prasme brīvi pārvaldīt latviešu valodu

Pieteikšanās pētījumam šeit.

Par pētījumu plašāka informācija šeit.

Dalība pētījumā ir anonīma, iegūtie dati tiks apstrādāti un atspoguļoti pētījuma gaitā tikai apkopotā veidā.

Gaidām pieteikumus! Ja rodas jautājumi, izmanto pieteikšanās anketas lauku vai zvani: 25406396 Evija, 25956887 Daiga.

Projekta aktivitātēm seko līdzi šajā Facebook kontā “Saproti balsi” un Instagram kontā saproti_balsi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *